Спеціальні потреби

Сеул: Кім Чен Ин звільнив дядька і стратив його соратників


Кім Чен Ин зі своїм дядьком Чан Сон Тхеком
Кім Чен Ин зі своїм дядьком Чан Сон Тхеком
За повідомленням розвідки Південної Кореї, лідер КНДР Кім Чен Ин можливо звільнив свого дядька з чільної військової посади і публічно стратив деяких його соратників.

У вівторок законодавці, яких про це поінформувало Агентство національної розвідки Сеула, сказали, що - за ознаками - Чан Сон Тхек був усунений з посади віце-голови впливової Комісії національної оборони КНДР.

Законодавці кажуть, що південнокорейська розвідка вважає, що двох близьких соратників Чана було страчено наприкінці листопада, після чого сам Чан Сон Тхек не з’являвся на людях.

Чан одружений зі сестрою колишнього лідера Північної Кореї Кім Чен Іра. Дехто зі спостерігачів вважав Чана людиною, яка має реальну владу в країні. ЗМІ називали його другою людиною у владі КНДР після самого північнокорейського лідера.

Крім того, саме його вважають наставником свого племінника Кім Чен Ина, якого чимало людей вважали молодим і недосвідченим. Завдяки зусиллям дядька він став керівником країни після несподіваної смерті свого батька в 2011 році.

Північна Корея не коментувала повідомлення південнокорейської розвідки. Проте, якщо ця інформація підтвердиться, відсторонення Чана означатиме найбільші зміни в уряді країни з часу приходу до влади Кім Чен Ина.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG