Спеціальні потреби

Опитування в Айові: популярність Гілларі Клінтон знижується


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Рівень підтримки екс-держсекретаря вперше впав нижче 50 відсотків.

Результати нового політичного опитування, проведеного в штаті Айова, де через п'ять місяців почнеться відбір партійних кандидатів у президенти США, вказують на те, що провідний кандидат-демократ Гілларі Клінтон втрачає підтримку.

У ході опитування, проведеного газетою Des Moines Register, яка виходить в Айові, та Bloomberg Politics, виявилося, що серед виборців-демократів, які, ймовірно, візьмуть участь у кокусах (партійних зборах) щодо висування кандидата від партії 1 лютого, Клінтон підтримують 37 відсотків. Незалежний соціаліст Берні Сандерс, який виступає проти впливу великих корпорацій на життя американців, набирає 30 відсотків, а віце-президент Джозеф Байден, який поки що лише розглядає можливість своєї участі у виборах, - 14 відсотків.

Проведене опитування помітне тим, що рівень підтримки Клінтон вперше цього року впав нижче 50 відсотків. Інші опитування показують, що рівень підтримки Клінтон падає і на загальнонаціональному рівні. Падіння популярності збіглося з розглядом з приводу використання Клінтон особистого поштового інтернет-сервера під час її перебування на посаді держсекретаря, через що, можливо, виникав ризик витоку секретної інформації.

Що стосується відбіркового процесу у республіканців, то опитування в Айові показало, що найбільшою популярністю користуються два політичні новачки. Мільярдер Дональд Трамп отримав підтримку 23 відсотків республіканських виборців, а колишній нейрохірург Бен Карсон - 18 відсотків. Разом з тим досвідчені політики-республіканці, в основному - колишні або нинішні губернатори або сенатори, отримали не більше 8 відсотків.

Дивіться також: США: Політична боротьба за президентське крісло набирає обертів

Участь Байдена у виборах президента США послабить демократів? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:09 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG