Спеціальні потреби

США підтримують намір Китаю реформувати фінансовий сектор


Президент Китаю Ху Цзіньтао, відкриваючи економічні переговори на високому рівні зі Сполученими Штатами, пообіцяв, що буде реформувати фінансову систему своєї країни незалежно і поступово. Про це китайський лідер сказав у понеділок у Пекіні, де між американськими та китайськими посадовцями розпочався стратегічний та економічний діалог.

З американського боку на зустрічі присутні державний секретар США Гілларі Клінтон та міністр фінансів Тімоті Ґайтнер. Деякі американські законодавці хочуть, щоби китайський юань став дорожчим, кажучи, що нинішній курс китайської валюти по відношенню до долара надто здешевлює китайський експорт на американському ринку. Китай утримує нинішній курс незмінним фактично з 2008-го року. Тож Тімоті Ґайтнер привітав намір китайського лідера провести реформу фінансового сектора. Він також додав, що обидві країни вже давно зацікавлені у більш відкритій торговельній системі, де держави зможуть конкурувати на одному рівні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG