Спеціальні потреби

Куди подівся віце-президент Китаю?


Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що воно не має жодної інформації щодо статусу віце-президента країни Сі Цзіньпіна, який скасував низку зустрічей з іноземними відвідувачами, викликаючи спекуляції про стан його здоров’я.

Таку заяву зробив у вівторок речник МЗС КНР Хун Лей через 10 днів після останнього публічного виступу 59-річного Сі, який, як вважають, стане наступним президентом Китаю в рамках процесу зміни керівництва країни, яка відбувається раз на десять років.

У понеділок Сі не прибув на заплановану зустріч у Пекіні з прем’єр-міністром Данії Гелле Торнінґ-Шмідт. Минулого тижня він скасував зустрічі з державним секретарем США Гілларі Клінтон та прем’єр-міністром Сінгапуру Лі Сянем Луном.

Такі зміни у графіках є рідкісними для китайських лідерів, зустрічі яких з іноземними високопосадовцями, як правило, плануються далеко наперед.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG