Спеціальні потреби

Китаєві не до вподоби польоти літаків США неподалік узбережжя КНР


Південно-Китайське море
Південно-Китайське море

: Китай вимагає від Вашингтона негайного припинення розвідувальних польотів уздовж узбережжя країни. Пентагон повідомив, що таку вимогу висунуто після «небезпечного» інциденту між двома китайськими винищувачами і американським військовим літаком.

Пентагон заявив, що два китайські винищувачі перехопили американський розвідувальний літак під час рутинного патрулювання у вівторок у міжнародному повітряному просторі над Південно-Китайським морем.

Однак представник Міністерства закордонних справ КНР Гон Лей заявив, що версія Пентагону про те, що сталося – неправдива.

«Два китайські винищувачі йшли слідом і вели моніторинг американського літака відповідно до закону і норм», сказав він, додаючи, що «винищувачі весь час втримували безпечну дистанцію і не вдавалися до будь-яких небезпечних дій».

Гон сказав, що перехоплення сталося неподалік південного острова у провінції Хайнань та що інцидент був «серйозною загрозою» китайському повітряному простору.

Інцидент стався в час, коли президент Барак Обама планує здійснити історичного значення відвідини регіону. Він стане першим президентом США, який відвідає Хіросіму, місце, де під час Другої світової війни американські війська вперше кинули атомну бомбу. Він також уперше відвідає В’єтнам.

Дивіться також: США досліджують український досвід дитячої кардіохірургії - Інтерв'ю Іллі Ємця

США досліджують український досвід дитячої кардіохірургії - Інтерв'ю Іллі Ємця. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:17 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG