Спеціальні потреби

В сутичках з китайською поліцією загинуло 11 уйгурських «терористів»


У Сіньцзян-Уйгурському автономному районі КНР поліція застрелила вісьмох імовірних екстремістів. Китайська влада твердить, що вона бореться там з ісламістським сепаратистським рухом.

Офіційне інформаційне агентство Сіньхуа повідомило в п’ятницю, що ще троє екстремістів загинуло в результаті вибуху бомби. Як сказано, інцидент стався в час, коли «терористи, які їхали на мотоциклах і машинах», атакували групу поліцейських перед парком у повіті Вуші в префектурі Аксу.

У короткому повідомленні сказано, що нападники мали у своїй машині невідому кількість балонів з природним газом, які хотіли використати під час самогубної атаки.

У північно-західному районі Китаю трапляються сутички між китайськими силами безпеки і етнічними уйгурами-мусульманами, які нарікають на релігійне і культурне переслідування з боку пекінського уряду.

Проте у більшості атак китайські органи влади звинувачують членів Ісламського руху Східного Туркестану. Китай твердить, що цей рух бореться за незалежність регіону і користується підтримкою іноземних екстремістів.

Все-таки багато міжнародних правозахисних організацій кажуть, що Китай перебільшує загрозу, щоб виправдати переслідування мусульманського релігійного життя.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG