Спеціальні потреби

У Китаї відзначено день народження Мао Цзедуна


У четвер у Китаї скромно відзначено сто двадцяті роковини з дня народження основоположника Китайської Народної Республіки Мао Цзедуна.

Президент Сі Цзіньпін та шість членів Постійного комітету Політбюро Компартії вшанували пам’ять вождя біля його мавзолею на площі Тяньаньмен у Пекіні.

Інформаційне агентство Сіньхуа повідомило, що президент та інші лідери тричі похилили свої голови перед пам’ятником революційного лідера і згадали про його «великі досягнення».

Однак у промові до партійних лідерів президент визнав, що Мао Цзедун зробив помилки, хоча, за його словами, основоположників країни не можна оцінювати на основі нинішніх стандартів.

Прихильнтикт Мао Цзедуна кажуть, що він допоміг звільнити Китай від чужих впливів, витягнув з хаосу і сворив об’єднану країну.

Інші звинувачують його у відповідальності за смерть десятків мільйонів людей у результаті таких контроверсійних соціальних експериментів, як Великий стрибок і Культурна революція.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG