Спеціальні потреби

Китайські органи влади затримали сотні тибетців


Згідно з повідомленнями, китайська поліція затримала сотні людей у рамках заходів безпеки в столиці Тибету Лхасі. Це сталося після того, як наприкінці минулого тижня двоє людей підпалило себе, протестуючи проти китайського правління.

Фінансоване урядом США Радіо Вільна Азія, посилаючись на місцеві джерела, повідомило в середу, що китайські органи влади затримали приблизно 600 жителів Тибету. Як сказано, багато інших з-поза Тибетського автономного регіону було видворено.

В неділю два молоді чоловіки підпалили себе перед відомою у Лхасі святинею Джохан. Це перший такий випадок у контрольованій столиці Тибету. Державні засоби масової інформації повідомили, що один з протестувальників помер на місці, тоді як іншого госпіталізовано.

Надзвичайні заходи в Лхасі запроваджено після того, як тибетські угруповання на вигнанні повідомили в середу, що мати трьох молодих дітей у населеному переважно тибетцями південно-західному районі Китаю померла після того, як підпалила себе, також протестуючи проти китайського правління.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG