Спеціальні потреби

США: у Китаї погіршується становище у сфері прав людини


Узра Зея
Узра Зея
Високопоставлений службовець Державного департаменту США Узра Зея заявила, що стан прав людини в Китаї далі погіршується. Вона звинуватила пекінський уряд у переслідуванні родин активістів правозахисного руху, а також у придушенні етнічних та релігійних меншин.

Зея, яка виконує обов’язки помічника державного секретаря з питань демократії, прав людини і праці, заявила у п’ятницю репортерам, що найновіший раунд переговорів з китайськими офіційними особами щодо прав людини, які відбулися у вівторок і середу, не був тим, на що розраховувала американська сторона.

Зея сказала на брифінгу в Пекіні, що китайська влада дедалі більшою мірою переслідує членів родин співробітників та активістів. Крім цього, заходи влади в Тибеті та в населених уйгурами регіонах мають дедалі більш репресивний характер.

Вона заявила, що розгляд питань прав людини з китайськими офіційними особами стає важчим, але залишається частиною американської дипломатії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG