Спеціальні потреби

Китай поновив свою програму розвитку ядерної енергетики


АЕС Фукусіма
АЕС Фукусіма

Цього тижня Китай повідомив про поновлення своєї програми розвитку ядерної енергетики – через майже рік після того, як нові проекти було призупинено після аварії, яка сталася 11 березня 2011 року на японській атомній електростанції Фукусіма.

Керівник Комуністичної партії КНР Вень Цзябао заявив, що його країна безпечно та ефективно розвиватиме атомну енергію. У середу, представники Державного відомства з ядерної енергетики КНР повідомили про рішення Пекіна скасувати мораторій на будівництво нових атомних електростанцій.

Ядерна енергетика вважається важливою складовою урядового плану для диверсифікації джерел енергії з метою зменшення залежності від вугілля, яке є головним джерелом енергії у Китаї.

Для задоволення зростаючого попиту на енергоносії і зменшення залежності від вугілля, Китай планує до 2020 року подвоїти своє виробництво атомної енергії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG