Спеціальні потреби

Американська торговельна палата в Україні закликає новий уряд продовжити реформи


Володимир Гройсман, новий прем’єр-міністр України
Володимир Гройсман, новий прем’єр-міністр України

Уряд прем’єра Гройсмана закликали продовжити співпрацю з МВФ та провести судову реформу.

Американська торговельна палата в Україні закликає новий склад Кабінету міністрів на чолі з Володимиром Гройсманом продовжити реформи, розпочаті попереднім урядом Арсенія Яценюка.

Відповідну заяву опубліковано на сайті Палати.

«Американська торговельна палата в Україні вбачає в сьогоднішньому призначенні нового прем'єр-міністра та Кабінету міністрів як виклик, так і можливість для перезавантаження процесу реформування в Україні та досягнення якісно нового рівня трансформацій. Україна наразі переживає непрості часи, тому дуже важливо продовжити комплексні реформи, започатковані попереднім урядом», - зазначається у заяві.

Як зазначає президент АТП Андрій Гундер, інвестори та ділова спільнота наголошують на необхідності суттєвих змін задля продовження своєї діяльності в країні та забезпечення притоку нових інвестицій. Сьогодні вкрай важливо не забувати про зобов’язання України перед міжнародними партнерами та кредиторами, а також зберегти прогрес, якого вдалося досягти на шляху реформування країни. Продовження програми МВФ є надзвичайно важливим для країни та її громадян, бізнесу і потенційних інвесторів, які пильно придивляються до українського ринку.

За словами Гундера, новий Кабінет міністрів повинен сконцентрувати зусилля на сферах, які безпосередньо та глобально впливають на умови ведення бізнесу в Україні. Від нового керівництва Американська торговельна палата очікує продовження та успішної реалізації судової реформи, що в кінцевому результаті сприятиме належному захисту прав інвесторів та встановленню верховенства права в країні.

«Іншим важливим аспектом є приватизація державних підприємств, яка, за умови проведення у прозорий, справедливий і відкритий спосіб, може забезпечити мільярди доларів нових інвестицій, стимулювати створення робочих місць, а також перетворити збиткові державні підприємства на сучасні та прибуткові», - йдеться в заяві АТП.

Україна наразі переживає непрості часи, тому дуже важливо продовжити комплексні реформи, започатковані попереднім урядом
Андрій Гундер

Гундер зазначає, що останнє, але не менш важливе завдання полягає в усуненні надмірної бюрократії шляхом ширшого впровадження електронних послуг у галузі державних закупівель та видачі дозволів, а також гармонізації пріоритетів дерегуляційної політики із потребами ділової спільноти.

Президент Американської торговельної палати Андрій Гундер в заяві також висловив подяку попередньому уряду України.

«Від імені членів Американської торговельної палати в Україні я хотів би висловити найщирішу подяку Арсенію Яценюку особисто та всій його команді, перш за все, міністрам Наталії Яресько, Айварасу Абромавичусу, Андрію Пивоварському та Олексію Павленку за відкритість до діалогу, професіоналізм, відданість справі та підтримку інвесторів, які працюють в Україні».

В Американській торговельній палаті сподіваються на продовження діалогу з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та всією його командою з метою встановлення чітких і справедливих механізмів для покращення умов ведення бізнесу в країні.

Американська торговельна палата в Україні продовжить вимагати від нового уряду прискорення процесу реформування, а також приведення порядку денного реформ у відповідність до потреб інвестиційної та ділової спільноти України, - заявив Андрій Гундер.

Дивіться також: Freedom House про проблеми України: Якщо зможе подолати - надихне інших

Freedom House про проблеми України: Якщо зможе подолати - надихне інших. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG