Спеціальні потреби

Майбутнє побутової електроніки представлено у Лас Вегасі


Cаме на цій виставці, свого часу світу були вперше представлені відеомагнітофон, програвач лазерних дисків, відеокамера, плазмовий телевізор, відео формат Блу Рей та безліч інших речей без яких важко уявити сучасне життя.

Цього року, подивитися на новинки, поділитися враженнями та обговорити майбутнє індустрії до Лас Вегаса приїхало понад сто двадцять п’ять тисяч представників галузі зі ста сорока країн світу. Дві тисячі сімсот виробників представляють близько двадцяти тисяч нових товарів.

Принаймні 80 компаній показують свої версії планшетних комп’ютерів за якими, як вважають експерти, майбутнє електроніки. Усі вони намагаються скласти конкуренцію Айпеду, дітищу компанії APPLE, яка, до речі не бере участь у виставці. Відсутність APPLE, ще раз підкреслює наскільки міцні позиції цієї компанії у світі електроніки.

На думку редактора журналу побутової електроніки «CNET» Дена Акермана, потіснити її з ринку планшетних комп’ютерів буде надзвичайно важко.А ринок цей, за прогнозами спеціалістів, лише у США незабаром сягне п’ятдесят мільйонів одиниць на рік.

«Навколо планшетних комп’ютерів багато галасу, люди розпитують про них. Але виникає питання, чи люди дійсно цікавляться цими комп’ютерами загалом. Чи насправді їх цікавить лише один планшетний комп’ютер – АЙПЕД?» запитує Акерман.

Інший прогресивний напрямок розвитку електроніки широко представлений на виставці, поєднання телевізора з Інтернетом. Можливості нових апаратів значно збільшились, розповідає головний редактор журналу «CNET» Моллі Вуд.

«Якщо раніше на власному телевізорі ви могли хіба, що перевірити погоду в Інтернеті, то тепер можна користуватись соціальними мережами та роботи різні інші речі в мережі. Ви можете вести пошук відео в Інтернеті, одночасно дивлячись звичайне телебачення», каже Моллі.

Інженери поєднують інтернет не лише з телевізорами, а і з побутовою технікою. Так у Лас Вегасі можна побачити холодильник чи плиту які спілкуються зі своїми власниками через мережу. Можуть, наприклад, повідомити свого власника, у разі якщо двері холодильника відкриті, чи плита нагрілась до потрібної температури.

На виставці представлені, як товари масового вжитку так і спеціалізована електроніка. Наприклад, поміж тисяч торварів - навігатор для любителів екстремального туризму. Апарат одночасно і компас, і акумулятор для телефону і навіть відкривачка для пляшок, і все це працює на сонячній батареї.

Виробники побутової електроніки з натхненням підійшли до цьогорічної виставки. Адже, за всіма ознаками світова економіка на шляху до оздоровлення. А лише у США цей ринок складає 165 мільярдів доларів на рік. Показ новинок електроніки триватиме до 9 січня.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG