Спеціальні потреби

Міжнародні миротворці не змогли запобігти етнічним чисткам у ЦАР


Миротворець Африканського Союзу на зустрічі населення ЦАР із законодавцем
Миротворець Африканського Союзу на зустрічі населення ЦАР із законодавцем
Провозахисна організація Міжнародна амністія заявила, що в західних районах Центрально-Африканської Республіки не розгорнуто на час міжнародних миротворців для захисту цивільних мусульман від «етнічних чисток» з боку переважно християнських міліцій.

В оприлюдненому в середу документі організація заявила, що вона задокументувала великомасштабні повторні атаки проти мусульман з часу початку цього року та що хвиля насильства змусила до втечі цілі громади людей.

У звіті також звертається увагу на те, що деякі атаки були відплатними діями у відповідь на хвилю насильства, скеровану проти християн, з боку мусульманських бойовиків угруповання «Селека», які продовжують атаки проти християн при кожній нагоді.

Міжнародна амністія заявила, що французькі та африканські миротворці імовірно запобігли великомасштабним убивствам, але що те, що вони не змогли роззброїти сил «Селека» та «Антибалака», залишило цивільних мусульман уразливими на атаки.

Правозахисна організація хотіла б, щоб миротворців було надіслано до більшої кількості районів, де цивільним потрібен захист.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG