Спеціальні потреби

Запідозрених у тероризмі чоловіків було доставлено до суду


У вівторок до суду в Торонто і в Монреалі доставлено двох чоловіків, яких звинувачено у змові з метою здійснити терористичну атаку.

Канадські органи влади кажуть, що 35-річний Раед Джасер і 30-річний Чіхеб Ессегаєр планували здійснити атаку на пасажирський поїзд у районі Торонто. У цьому вони нібито користувалися допомогою пов’язаних з аль-Кайдою груп з Ірану.

Джасер з’явився перед судом у Торонто. Він заперечив свою причетність. Пізніше він повернеться на слухання у справі застави.

Чіхеб Ессегаєр, народжений в Тунісі студент, з’явився перед судом у Монреалі. Опісля він залишився під вартою. Згідно з передбаченнями, його буде перевезено до Торонто, щоб там з’явитися перед судом.

Інші деталі невідомі з приводу заборони на повідомлення в цій справі.

Канадські органи влади кажуть, що немає ознак, що плановані атаки були спонсоровані Тегераном. Міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салегі назвав канадські твердження про зв’язок з Іраном «сміховинними фабрикаціями».

Поліція твердить, що чоловіки мали «можливість і наміри» здійснити атаку, оданк слідчі кажуть, що не було негайної загрози громадськості, працівникам залізниці, пасажирам чи залізничній інфраструктурі.

Канадська королівська кінна поліція повідомила, що їй вдалося арештувати Ессегаєра з Монреаля і Джесера з Торонто при допомозі з боку американських органів влади.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG