Спеціальні потреби

Помер колишній король Камбоджі


У віці 89 років помер колишній король Камбоджі Нородом Сіанук.

За повідомленням влади Камбоджі, колишній лідер країни помер від природних причин у понеділок вранці у Пекіні, де він проходив курс лікування. Сіанук довгі роки боровся з раком.

Сіанук відігравав ключову роль в житті Камбоджі понад 60 років. За його правління королівство здобуло незалежність від Франції, пережило війну та геноцид, і стало крихкою демократією.

Під час війни у В’єтнамі, перебуваючи закордоном, Сіанука було на короткий час скинуто в результаті військового перевороту.

У намаганні повернутися на престол, Сіанук створив альянс з радикальним комуністичним угрупованням «Червоні кхмери». Він навіть ненадовго повернув собі владу, але відчував страх за своє життя.

«Червоні кхмери» керували країною до 1979 року, проте репутація Сіанука була заплямлена, і його звинувачували у співпраці з режимом, що винищив, за різними оцінками, від 1,7 до 2,2 мільйона камбоджійців.

Нородом Сіанук повернувся до Камбоджііз вигнання у 1991 році і знову зійшов на престол у 1993 р. У 2004 р. він відрікся від престолу за станом здоров’я і похилим віком, але продовжував залишатися впливовою політичною фігурою в Камбоджі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG