Спеціальні потреби

Морґан Вільямс: Майбутнє України – вже в Україні!


За що Яценюку сьогодні аплодували у Вашингтоні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00

За що Яценюку сьогодні аплодували у Вашингтоні. Відео

Перший в історії українcько-американський інвестиційний форум відкрився у понеділок у Вашингтоні. Очільники великого та середнього бізнесу у США, які вже присутні в Україні або зацікавлені почати бізнес, мають можливість на цьому заході особисто поспілкуватися з представниками українського уряду.

Конференц-зала Торгової палати США забита. Здебільшого американські бізнесмени прийшли послухати програму реформування українського уряду.

Промова прем’єра Арсенія Яценюка кілька разів обривалась оплесками.

Арсеній Яценюк запевнив американців, що реформи в Україні відбудуться, незважаючи ні на війну, ні на державні борги. А для цього, каже він, треба інвестиції. Бажано, американські.

Ми не просто говоримо, ми робимо, - переконує інвесторів міністр фінансів України Наталія Яресько:

«Наше бачення, яким чином привабити інвесторів, це розробити фіскальну та регуляторну політику, яка б приваблювала нових інвесторів. Вона матиме дві основи - фінансову стабільність та широкий спектр реформ», - заявила міністр Яресько.

Наше бачення, яким чином привабити інвесторів, це розробити фіскальну та регуляторну політику...
Наталія Яресько

Щоб побачити нові інвестиції, українському уряду треба продемонструвати результати реформ, радить міністр торгівлі США Пенні Пріцкер, прапрадідусь якої емігрував до США з Києва, намагаючись втекти від висилки на Сибір.

«Якщо Україна продовжуватиме свій шлях економічних реформ, ця країна може стати місцем, де малий і середній бізнес мають можливість утворитись і зростати з підтримкою капіталу наших компаній. Країна може стати місцем, де місцеві уряди конкурують, щоб забезпечити краще місце для нових компаній, де випускники університетів можуть знайти добре оплачувану роботу в агробізнесі та ІТ-секторі. Ця країна може стати місцем, де ширша та глибша податкова система зробить можливим будівництво нових лікарень, доріг, шкіл», - наголосила міністр торгівлі США.

Більшість компаній, які поклали око на український ринок, наразі чекають перших результатів обіцяних Україною реформ . У наступному році, каже президент Американсько-української бізнес-ради Морґан Вільямс, багато з інвесторів можуть інтенсифікувати свою діяльність.

Ми сподіваємось, що у наступні півроку варто очікувати великих покращень від уряду України
Морґан Вільямс

«Майбутнє України – вже в Україні. Всі ці іноземні бізнеси, вони вже там працюють, але вони мають розширюватись, почати наймати на роботу людей, почати інвестувати. Як тільки вони почнуть інвестувати, інші інвестори надійдуть і це станеться, коли буде стабільність, коли відбудеться реструктуризація національного боргу, коли гривня трохи стабілізується, і буде більше реформ. Ми сподіваємось, що у наступні півроку варто очікувати великих покращень від уряду України, тоді інвестори почуватимуться більш комфортно і почнуть розширюватись», - зазначив Морґан Вільямс.

Переломним моментом для України може стати саме сьогоднішній бізнес-форум, - вважає перший посол США в Україні, а нині консультант Роман Попадюк.

Цей форум, по-перше, демонструє довіру американського уряду до українського ринку. А по-друге, велика кількість американських підприємців, які прибули на цю подію, демонструє зміну настроїв стосовно України, їхнє бажання бути причетним до українського ринку», - зазначив посол Попадюк.

За словами Романа Попадюка, найбільш привабливими секторами української економіки для американського бізнесу є агропромисловість, енергетика та IT-технології.

Дивіться також: Інвестори зберігають інтерес до України попри проблеми - нардеп

Інвестори зберігають інтерес до України попри проблеми - нардеп. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:08 0:00

  • 16x9 Image

    Ірина Матвійчук

    Журналістка, репортерка, редакторка вебсайту. Цікавлюсь соціальними темами та історією. Для потенційних сюжетів завжди шукаю захопливі історії про українців у США, маловідомі сторінки історії, про неймовірні долі людей та бізнесів. Приєдналася до команди Української служби Голосу Америки у 2014 році. Перед тим працювала в журналі National Geographic та на "Радіо Свобода". Люблю читати книжки, створила у США книжковий клуб Books-R-Us Ukrainian. Із задоволенням подорожую в країни/регіони, які є непопулярними для туристів. Одружена, маю доньку.  

XS
SM
MD
LG