Спеціальні потреби

Азійські держави закликають винагородити Бірму за реформи


Прихильники Аунг Сан Су Чжі вітають її з перемогою на виборах.
Прихильники Аунг Сан Су Чжі вітають її з перемогою на виборах.

АСЕАН закликає зняти санкції проти Бірми. Водночас президент країни Тен Сейн вітає результати виборів на яких зазнав поразки.

cЛідери країн Азії закликають скасувати економічні санкції щодо Бірми після того як в країні відбулись історичні довибори у яких продемократичний рух на чолі з Аунг Сан Су Чжі здобув переконливу перемогу.

До зняття санкцій проти Бірми у вівторок під час саміту Асоціації країн південно-східної Азії закликав Міністр закордонних справ Індонезії Марті Наталегава.

Під час саміту, який проходив у столиці Камбоджі Пномпені, Наталегава заявив, що негайне зняття санкцій матиме високе символічне значення.

«Подібний демократичний дивіденд стане знаком визнання та підтримки демократичного процесу в країні», – заявив Наталегава, який минулого року очолював АСЕАН.

До зняття санкцій міжнародну спільному також закликав чинний голова АСЕАН міністр закордонних справ Камбоджі Хор Намхонг.

Нагадаємо, що в результаті довиборів у Бірмі Національна ліга за демократію на чолі із Аунг Сан Су Чжі отримала 43 із 44 місць у парламенті.

Аунг Сан Су Чжі, яка тривалий час провела в ув’язнені через свою політичну позицію, висловила сподівання, що результат виборів позначить початок нової епохи в житті Бірми.

Схвально про результати голосування відгукнувся і президент Бірми Тейн Сейн, чия партія зазнала нищівної поразки в ході довиборів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG