Спеціальні потреби

США і ООН закликають Бірму припинити конфлікт у штаті Качін


Сполучені Штати і Організація Об’єднаних Націй закликають уряд Бірми припинити кампанію повітряних ударів проти повстанців у північному штаті Качін, де ескалація хвилі насильства загрожує процесові реформ в країні.

Представниця Державного департаменту Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон «особливо стривожений» з приводу застосування бірманським урядом військово-повітряних сил і закликає до переговорів, які довели б до закінчення сутичок.

Також генеральний секретар Пан Гі Мун у середу закликав Бірму стриматися від будь-яких дій, які загрожують життю цивільних і сприяють дальшому конфлікту у штаті Качін.

У заяві ООН сказано, що поточний конфлікт між урядом і повстанцями Організації незалежності Качіну спричинив «великі переміщення цивільного населення, якому потрібна гуманітарна допомога».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG