Спеціальні потреби

Лідери ЄС обговорюють формування постійного стабілізаційного фонду


Лідери ЄС обговорюють формування постійного стабілізаційного фонду
Лідери ЄС обговорюють формування постійного стабілізаційного фонду

Лідери європейських країн розпочали у Брюсселі перший у 2012 році саміт. Представники ЄС проводять чергові наради, на яких обговорюються шляхи подолання дефіциту та формування постійного фонду допомоги країнам, які переживають бюджетну кризу.

Якщо сторони дійдуть згоди по всіх питаннях, Фонд, який отримав назву Європейського стабілізаційного механізму, почне діяти вже у липні цього року. Його установча сума – 661 мільярд доларів.

Тим часом Греція розраховує отримати додаткові 169 мільярдів доларів, щоб уникнути дефолту. Прем’єр-міністр країни Лукас Пападемос заявив у неділю, що між представниками головних політичних партій досягнуто повної згоди щодо заходів економії. Пакет допомоги від Європейського Союзу та Міжнародного валютного фонду Греція отримає лише за умов бюджетних скорочень та досягнення нових боргових домовленостей з кредиторами країни.

На саміті в Брюсселі також обговорюються питання створення нових робочих місць, у першу чергу для молоді, та деталі плану зменшення бюджетних витрат. Тим часом, аналітики прогнозують можливість рецесії в Європі у першій половині 2012 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG