Спеціальні потреби

ЗМІ: спецслужби встановили особу бойовика «Ісламської держави» на відео із стратами


У ЗМІ з’явилися повідомлення, що спецслужбам, імовірно, вдалося встановити особу бойовика «Ісламської держави» в масці, який з’являвся в декількох відео з обезголовлюванням заручників, проте служби безпеки попереджають, що ця інформація може бути неточною.

Як повідомили в четвер різні видання, друзі Мохаммеда Емвазі вважають, що саме він може бути високим бойовиком з лондонським акцентом, який виступає під псевдонімом «Джихад Джон».

Однак, як передає кореспондент «Голосу Америки» в Римі Джеймі Деттмер, європейські спецслужби відмовляються підтвердити інформацію про те, що на відео з’являвся саме Емвазі, підкреслюючи, що в реальності справа може бути складніша.

Бойовик на відео «Ісламської держави» одягнений у все чорне, носить маску на обличчі і кобуру під пахвою. Органи влади США і Великобританії поки не прокоментували повідомлення про встановлення його особи.

Як повідомляється, Емвазі – лондонець кувейтського походження, він сповідує іслам. За словами його друзів і знайомих, він захопився радикальними ідеями в останні кілька років після поїздок до Африки і на Близький Схід. Також є дані, що він знаходиться під підозрою у британської поліції, проте спецслужби цю інформацію не підтверджують.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG