Спеціальні потреби

Парламентські вибори у Великобританії – результати важко передбачити


Прем’єр-міністр Дейвид Камерон з дружиною під час виборчої кампанії
Прем’єр-міністр Дейвид Камерон з дружиною під час виборчої кампанії

У Великобританії відбуваються парламентські вибори. Опитування громадської думки вказують, що результати голосування неможливо передбачити.

Згідно з проведеним у середу всенаціональним опитуванням, Консервативна партія прем’єр-міністра Дейвида Камерона має підтримку 33% громадян. Опозиційна партія Еда Мілллібанда займає друге місце різницею лише одного відсотка.

Ці результати вказують на таку можливість, що результати виборів можуть змусити одну з двох головних політичних партій сформувати новий коаліційний уряд з однією з кількох менших політичних партій. У Палаті громад Великобританії 650 законодавців.

Аналітики кажуть, що результати виборів найважчі до передбачення і найважливіші протягом всього покоління.

Прем’єр-міністр Камерон обіцяв, що коли він вийде переможцем, то проведе референдум у справі того, чи Великобританія повинна залишитися в Європейському Союзі, до якого входить 28 держав. Питання незалежності Шотландії і далі залишається однією з головних проблем. Торік шотландські націоналіти зазнали поразки на плебісциті, але можуть стати третім найбільшим блоком законодавців у результаті виборів і створити коаліцію з лейбористами.

Камерон, прем’єр-міністр від 2010 року, і Міллібанд вважають вибори референдумом щодо економіки країни, п’ятої за величиною у світі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG