Спеціальні потреби

Президент Байден зустрінеться з президентом Зеленським у Білому домі 12 грудня


Президент Зеленський та президент Байден, Білий дім, 21 грудня, 2022 року.
Президент Зеленський та президент Байден, Білий дім, 21 грудня, 2022 року.

Президент Байден запросив президента України Володимира Зеленського до Білого дому на зустріч у вівторок, 12 грудня, щоб підкреслити непохитну відданість Сполучених Штатів підтримці народу України, який захищається від жорстокого вторгнення Росії, повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр у неділю.

"Поки Росія нарощує свої ракетні та безпілотні удари по Україні, лідери обговорять нагальні потреби України та життєву важливість подальшої підтримки Сполучених Штатів у цей критичний момент", - сказала речниця.

"11 грудня Володимир Зеленський розпочне робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Президент України зустрінеться з Президентом США Джозефом Байденом, проведе низку зустрічей і переговорів», - повідомляє офіс президента Зеленського в Телеграм каналі.

"Володимир Зеленський фокусуватиметься на забезпеченні єдності США, Європи та світу навколо підтримки України в захисті від російського терору та у зміцненні міжнародного порядку, заснованого на правилах і повазі до суверенітету кожної нації", - йдеться в повідомленні ОП.

Серед ключових тем на переговорах у Вашингтоні буде продовження оборонної співпраці України та США, зокрема спільних проєктів із виробництва зброї та систем ППО, а також координація зусиль двох держав у наступному році.

Зустріч відбудеться на тлі дебатів в Конгресі США щодо погодження додаткового фінансування для України.

Як раніше повідомляв Голос Америки, в неділю президент України Володимир Зеленський взяв участь в інавгурації нового президента Аргентини Хав'єра Мілеі у Буенос-Айресі.

Перебуваючи в Аргентині, Зеленський також провів низку зустрічей з латиноамериканськими лідерами: з президентами Парагваю Сантьяго Пеньєю, Уругваю Луїсом Лакальє Поу та Еквадору Даніелем Нобоа.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG