Спеціальні потреби

Байден продовжує «телефонну дипломатію» в справі України


Джозеф Байден
Джозеф Байден
Віце-президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, в ході якої вони обговорили насильницькі протести в Україні, що забрали життя щонайменше 75 осіб.

«Вони обговорили кроки, які робляться Сполученими Штатами, Польщею та Європейським Союзом заради припинення насильства і політичного врегулювання ситуації, яке найкраще відповідало б інтересам українського народу», - йдеться в заяві Білого дому.

Розмова Байдена і Туска відбулася на тлі нічних переговорів міністрів закордонних справ Німеччини, Франції та Польщі з президентом Віктором Януковичем і представниками опозиції.

За словами представників ЄС, учасники переговорів сподіваються, що формування тимчасового уряду і дострокові вибори дозволять принести мир в країну.

Віце-президент Байден також подзвонив Януковичу в четвер, заявивши українському лідерові, що США готові ввести санкції проти посадовців, відповідальних за насильство щодо учасників громадянських протестів.

«Він закликав президента Януковича негайно відкликати всі сили безпеки: міліцію, снайперів, військові та воєнізовані формування та нерегулярні сили», - повідомив Білий дім у своїй заяві, додавши, що «США готові ввести санкції проти офіційних осіб, відповідальних за насильство».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG