Спеціальні потреби

Романо Проді радить карати радикалів, а не запроваджувати санкції - ЗМІ


Романо Проді : не треба санкцій, треба карати радикалів
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

Романо Проді : не треба санкцій, треба карати радикалів

"Фашизм, Росія та Україна" - на сайті "The New-York Review of Books" можна прочитати статтю Тімоті Снайдера, яка вийде у березновому номері журналу.

"Нам (Заходу) російські пропагандисти та їх друзі у Києві знову і знову кажуть, що протести в Україні означають повернення націонал-соціалізму у Європу… Ця інформаційна кампанія намагається звести соціальну напругу у складній країні до битви між символами минулого", - пише автор.

"В Україні повно розумних та амбіційних людей. Якщо на Заході будуть перейматись питанням, а чи вони раптом не нацисти - то просто не зрозуміють головних проблем нинішньої кризи", - підсумовує Снайдер.

Романо Проді на сайті "Нью-Йорк Таймс" розмірковує "Як врятувати Україну?"

"Щоб врятувати Україну, і уряд і опозиція мають зробити важкий вибір на користь компромісу та примирення. Європейські лідери мають негайно призначити прямі переговори із президентом Росії Путіним і його основними чиновниками, щоб знайти тимчасове вирішення для зупинення кровопролиття та виробити план дій, який дозволить українцям визначити свою політичну долю мирно та демократично", - пише екс-прем’єр Італії.

Обама : США підтримуватимуть народ України
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00
«Лідери української опозиції та мирні протестувальники на Майдані Незалежності мають однозначно засудити екстремістів та їхні дії. Радикалів потрібно притягнути до відповідальності. Але відновлення миру також потребуватиме поміркованості від уряду Януковича, який має бути готовий відступитись, щойно порядок відновлено, щоб країна могла почати заліковувати рани», - міркує Романо Проді.

"The National Interest" публікує статтю Войцеха Конончука "Україна : Чого хоче Росія?"

"Головна мета Росії в українській кризі - не допустити опозицію до реальної влади у країні. Росія сприйме будь-який український уряд, який не прагнутиме реальної зміни існуючої несправної системи, модернізації відповідно до європейських стандартів та про-західної політики".

Кривавий вівторок. Початок
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00
"Авторитарна, корумпована, непрозора, нестабільна Україна, не здатна на структурні реформи, які їй так необхідні - це найкраща гарантія, що країна щонайменше залишиться за межами орбіти ЄС - якщо навіть не у полі впливу Росії".

"Україна з сильними демократичними інститутами, яка живе за європейською моделлю - підірвала б безпеку російського режиму", - пише автор.

Дослідник правих рухів Антон Шеховцов пише про роль Росії у кризі в Україні.

"Силовий сценарій це кінець Януковича, України"
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:29 0:00
"У конфлікті винні лише дві сторони - Янукович та його уряд, і Росія. Янукович не міг би нападати на протестувальників без підтримки Росії...", - вважає Шеховцов

"Росію не цікавить Янукович. Її цікавлять підвенні та східні частини України. Росія створює Євразійський союз і без хоча б частини України, цей задум не спрацює..."

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG