Спеціальні потреби

Байден заявив про намір стати господарем Білого дому


Джозеф Байден у Верховній Раді. 8 грудня, 2015.
Джозеф Байден у Верховній Раді. 8 грудня, 2015.

Чинний віце-президент США не виключив можливості балотуватися в президенти США в 2020 році

Віце-президент США Джозеф Байден заявив на зустрічі із журналістами про бажання висунути свою кандидатуру на посаду президента країни у 2020 році.

«У 2020 році я збираюсь взяти участь у президентських виборах», - заявив Байден.

Журналісти поцікавилися, чи не жартує він. Чинний віце-президент, однак, після певної паузи підтвердив, що дійсно має намір стати господарем Білого дому, проте не може обіцяти, що балотуватиметься у президенти, адже, за його словами, «інколи доля втручається у наші справи дивним чином».

Якщо Байден братиме участь у президентських перегонах в 2020 році, це стане його третьою спробою сісти в президентське крісло.

Чимало політичних оглядачів сподівалися, що Байден балотуватиметься в президенти цього року, проте передчасна смерть його сина Бо Байдена змусила його змінити свої плани.

Джозеф Байден перебуває на посаді віце-президента США з 2009 року, після того, як переміг на виборах разом з кандидатом у президенти від Демократичної партії Бараком Обамою.

У квітні 2014 року Байден відвідав Україну для підтвердження підтримки чинного уряду з боку Вашингтону. У грудні минулого року він виступив у Верховній Раді.

Нещодавно ЗМІ повідомляли про можливість ще одного візиту Байдена в Україну перед інавгурацією новообраного президента Дональда Трампа, яка відбудеться 20 січня.

Дивіться також: Іванна Климпуш-Цинцадзе: "Ми продовжуємо працювати над поглибленням нашого діалогу зі США"

Іванна Климпуш-Цинцадзе: "Ми продовжуємо працювати над поглибленням нашого діалогу зі США"
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:33 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG