Спеціальні потреби

Байден обговорив з Порошенком ситуацію в Україні


За повідомленням прес-служби віце-президента США, Джозеф Байден розмовляв у по телефону з президентом України Петром Порошенком.

У ході двох розмов - у вівторок і середу - Байден підтримав намір Порошенка втілити в життя план мирного врегулювання, який був озвучений під час його інавгураційної промови 7 червня.

Віце-президент США підкреслив, що деескалація ситуації в Україні залежить від визнання Росією президента Порошенка як легітимного лідера України, припинення підтримки Москвою сепаратистів на Сході України і постачання їм зброї через кордон.

У телефонних розмовах Петро Порошенко підтвердив свою пропозицію про те, що якщо сепаратисти здадуть зброю і звільнять захоплені ними будівлі, український уряд готовий їх амністувати або надати безпечний виїзд до Росії.

Віце-президент Байден також висловив свою міцну підтримку ідеї проведення тристоронніх перемовин за участю України, Росії і спеціального представника ОБСЄ Гайді Тальявіні.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG