Спеціальні потреби

Байден: США і далі зацікавлені азійським регіоном


Джозеф Байден
Джозеф Байден

Байден запевнив, що США будуть виконувати взяті на себе зобов’язання щодо Азії.

Віце-президент США Джо Байден заявив у середу, що в передвиборчій боротьбі в Америці «переможуть найкращі ангели».

Заява Байдена прозвучала на фінальному етапі його візиту до Австралії, коли він пообіцяв, що людська гідність подолає ксенофобію в обох країнах.

Виступ Байдена став однією з основних подій чотириденного візиту, в ході якого він зустрівся з австралійськими лідерами і військовослужбовцями в прагненні знову підтвердити позицію Америки яко тихоокеанської держави.

«Не хвилюйтеся про наші вибори. В Америці переможуть найкращі ангели, – сказав Байден, виступаючи в Сіднеї. – США не відступлять від своїх слів. Ми виконували свої обіцянки, і будемо виконувати свої обіцянки. Ми знову і знову демонстрували відданість лідерству в регіоні».

В останні місяці між США і Китаєм посилювалася напруженість через ситуацію в Південно-Китайському морі, через яке проходить потік товарів, оцінюваний у 5 трильйонів доларів на рік.

Байден приїхав в регіон через кілька днів після рішення суду в Гаазі, який відкинув домагання Китаю на спірні акваторії.

Дивіться також: Статуту «Голосу Америки» виповнилося 40 років

Статуту «Голосу Америки» виповнилося 40 років. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG