Спеціальні потреби

Бейсбольний табір популярний серед гравців, скаутів і місцевих родин


Бейсбольний табір популярний серед скаутів і місцевих родин
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00
Direct link
Бейсбол – один з найбільш популярних видів спорту у Сполучених Штатах. Він поступається лише американському футболу. Чемпіонат з бейсболу досить напружений. Протягом регулярного сезону, що триває 6 місяців, команди грають 162 рази. Така інтенсивність вимагає постійного поповнення кадрів. Професійні клуби підбирають гравців, переважно, серед студентських команд.

Щороку влітку кращі молоді бейсболісти Америки тренуються на Кейп-Коді – модному курорті у штаті Массачусетс. Туди ж приїжджають скаути, які намагаються розгледіти і вчасно перехопити черговий молодий талант. Вже понад 40 років професійна бейсбольна ліга влаштовує тут літній чемпіонат для кращих гравців студентських команд.

Джеф Макніл приїхав з Каліфорнії. Протягом навчального року він виступає за свій університет Лонґ-Біч, а влітку грає тут, на східному узбережжі, за команду Брюстер Вайткапс (Brewster Whitecaps).

«Я мрію, як і всі інші, стати професійним бейсболістом і Ліга Кейп-Код є чудовим стартовим майданчиком», – говорить Макніл.

Сотні відомих сьогодні професійних бейсболістів починали саме звідти свою кар’єру у великому спорті. Джеф каже, грати доводиться в повну силу, якщо хочеш потрапити у професійну команду:

«Скаути присутні на кожній грі. Вони спостерігають за кожним тренуванням. Вони стежать за кожним рухом. Практично все, що робиш на полі, вони оцінюють».

Уболівальники далекі від усіх цих пристрастей. Їх більше цікавить гра і демократична атмосфера на стадіоні. Вхід безкоштовний, сидіти можна будь-де: на трибунах, пляжних кріслах чи просто на траві, як це зробили дев’ятирічний Макс та його батько Марк.

«Тут прекрасно. Ми любимо бейсбол, за цим спортом цікаво дивитися. Зажди є шанс зловити м’яч, який може долетіти сюди. Також це нагода побачити когось, хто в майбутньому буде грати у професійній лізі», - каже Марк.

Для молодих бейсболістів перебування на Кейп-Коді - це не тільки виснажливі тренування, але й нагода ближче ознайомитися з місцевими звичками. Джеф разом з товаришем мешкає з родиною Таллок.

«Приймати цих хлопців одне задоволення. Вони чудові діти», – говорить Джулі Таллок.

«Вони мені як родичі. Завжди готові допомогти», – каже Джефф.

В один з погодних днів родина повезла хлопців на прогулянку човном, щоби показати їм улюблене заняття місцевих - збирання устриць.

«Я хочу, щоби після свого повернення вони більше знали скільки всього цікавого можна робити на Кейп-Коді: рибалити, збирати устриці, займатися греблею», – пояснює Джулі.

Родина Таллоків – заповзяті вболівальники, і намагаються не пропустити жодної гри.

«Вони приходять на кожну гру, і вболівають за мене», - розповідає Джеф.

Тренування на Кейп-Коді тривають всього 2 місяці, але спогади про цей час, як кажуть і гравці, і місцеві родини, залишаються з ними на все життя.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG