Спеціальні потреби

Автовиробники світу хизуються новими розробками на автошоу в Пекіні


Конкуренція в Китаї – найбільш населеній країні світу, серед автовиробників останнім часом стає дедалі жорсткішою. За останній рік в тій країні було продано більше 18 мільйонів авто і, як очікують фахівці, ця цифра у наступні 10 років може подвоїтися.

Представивши публіці більше 1100 автомобільних новинок, автошоу у Пекіні сьогодні стало одним з найбільших у світі. Редактор он-лайн журналу про автомобільні новинки Тико де Файтер каже, що для Китаю це дуже важливо:

«Китайська автоіндустрія хоче трохи похизуватися, показати асортимент, продемонструвати свої нові розробки. Вони хочуть показати свої нові авто і це дуже важливо».

За попередніми розрахунками, вже у 2020-му році Китай продасть автомобілів на 30 мільйонів доларів. Тож автовиробники з усього світу намагаються бути якомога більше представленими на тому ринку. Наприклад, «Дженерал Моторз» збирається відкрити 600 автосалонів. А компанія «Форд» планує запустити в роботу два нових заводи, які подвоять продуктивність виробництва – каже представник компанії Джон Гінрікс:

«Ми дуже розраховуємо на Китай. Це – найбільший ринок у світі, який може забезпечити зростання нашій компанії, яка до 2015-го планує продавати 8 мільйонів автомобілів у рік».

З огляду на останню мету Пекіна – до 2020-го року мати на шляхах країни 5 мільйонів гібридних та електричних авто, чимало виробників дивляться на Китай як на ринок розвитку зелених технологій. Зокрема і компанія «Ніссан».

«Будучи лідером з виробництва електромобілів у світі, ми випустимо на ринок наші технології і наші продукти. Китай хоче, щоби ми використовували китайські назви. Тож ми вибрали «Венусія». Найближчим часом ви побачите багато наших електромобілів під цим брендом», – каже виконавчий директор компанії «Ніссан» Карлос Госен.

Не бажаючи пасти задніх, найбільший в Європі автовиробник «Фольксваген» інвестує 400 мільйонів доларів у будівництво нових заводів у Китаї. Свої потужності розширяє і «Мерседес», який теж хоче привернути до себе китайських покупців. Ось що каже виконавчий директор компанії Дітер Зетцке:

«По-перше, у світі немає потужнішого бренду ніж «Мерседес». По-друге, ми збираємося додати 10 нових моделей авто до того переліку, що ми пропонуємо сьогодні. Ну і також продовжувати випускати ті моделі, що ми вже маємо».

Попри загальне сповільнення продажів автомобілів, яке спостерігалося у попередні роки, в Китаї з’являється дедалі більше мільйонерів, які сьогодні масово розкуповують позашляховики та дорогі, престижні марки машин.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG