Спеціальні потреби

Австралійські війська готові допомогти Іраку в боротьбі з ісламістами


Коаліційний літак над містом Кобані, яке атакують екстремісти «Ісламської держави»
Коаліційний літак над містом Кобані, яке атакують екстремісти «Ісламської держави»

Прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що уряд Іраку поки що не надав необхідного юридичного захисту австралійським військам, які будуть надіслані для надання порад і допомоги іракським силам безпеки в їх боротьбі проти екстремістів «Ісламської держави».

Ебботт заявив у середу, що 200 військовослужбовців спеціальних сил поки що не можуть прибути до Іраку, але що, на його думку, угода в цій справі буде досягнута в найближчому часі.

Він також виключив будь-яку роль австралійських сухопутних військ у бойових операціях. Минулого тижня шість австралійських літаків приєдналися до очолених США коаліційних сил для проведення повітряних ударів проти екстремістів «Ісламської держави» в Іраку.

Тимчасом державний секретар США Джон Керрі звертає увагу на викрадання, поневолення і ґвалтування іракських жінок і дівчат з меншинних груп екстремістами, кажучи, що це найновіші приклади «аморальних вчинків і зла».

У вівторок ввечері Керрі сказав, що зловживання щодо жінок з меншини язиді та інших груп включають навіть 12-річних дівчат, та що екстремісти твердять, що їх поведінка «тим чи іншим чином виправдана релігією».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG