Спеціальні потреби

У понеділок у Вірменії відбуваються президентські вибори


Загально вважається, що переможцем на президентських виборах у Вірменії вийде нинішній президент Серж Саргсян. Якщо він виграє, це означатиме, що протягом наступних п’яти років провідну роль в країні відіграватиме Республіканська партія.

Президент Саргсян заявив: «Я голосував за наше майбутнє. Я голосував за безпечну Вірменію, за добробут і безпеку наших громадян і наших родин».

Проте деякі громадяни в столиці сказали, що вони голосували за нього тому, що не було переконливіших кандидатів.

У Вірменії, на відміну від деяких інших колишніх радянських республік, є дійсно багатопартійна виборча система. Однак вибори відбуваються не без проблем у цій країні з тримільйонним населенням.

Із восьми первісних кандидатів, один припинив змагання, другий відмовився голосувати, третій також відмовився голосувати і продовжує голодування протесту, а четвертого поранено у спробі, як здається, вбивства. П’ятий кандидат побоюється арешту, тому що знав імовірного нападника.

З тьох останніх кандидатів двох було звинувачено у шахрайстві ще до першого туру голосування.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG