Спеціальні потреби

Український мільярдер закликає до акцій протесту


Рінат Ахметов
Рінат Ахметов
Найбагатша людина України, мультимільярдер Рінат Ахметов, якому належать заводи на охопленому заворушеннями сході країни, закликав своїх співробітників взяти участь у мирних акціях протесту у вівторок всупереч сепаратистам, які планують зірвати президентські вибори 25 травня.

У найрізкішій на сьогоднішній день заяві бізнесмена на адресу сепаратистів, які захопили стратегічні точки в містах індустріального російськомовного сходу країни, Ахметов закликав людей об’єднатися під гаслом «За Донбас без зброї! За Донбас без масок!».

За деякими оцінками, на підприємствах Ахметова, вугільного і металургійного магната, працюють близько 300 тисяч осіб. Він закликав українців організувати «мирну попереджувальну акцію протесту» в своїх компаніях, починаючи з вівторка, коли опівдні у всьому регіоні повинні зазвучати заводські гудки.

За його словами, акція повинна тривати щодня, поки не встановиться мир.

Різкі заяви Ахметова на адресу сепаратистів, яких він звинуватив у організації «геноциду в Донбасі», покликані показати, що він має намір підтримувати тимчасовий уряд у Києві, що переживає нелегкі часи.

За оцінками журналу Forbes, статки Ахметова складають близько 11,4 мільярда доларів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG