Спеціальні потреби

В атаці на культурний центр мусульман-шиїтів у Кабулі загинуло понад 40 людей


Пожежники усувають сліди крові з місця атаки терористів у Кабулі
Пожежники усувають сліди крові з місця атаки терористів у Кабулі

У результаті самогубної атаки у столиці Афганістану Кабулі загинуло понад 40 людей і 84 отримали поранення. Атаку здійснено на будинок, у якому знаходиться пов’язаний з Іраном культурний центр мусульман-шиїтів. Серед убитих були чотири жінки і двоє дітей.

Заступник прес-секретаря Міністерства внутрішніх справ Афганістану Нусрат Рагімі заявив «Голосу Америки», що, на його думку, кількість жертв вибуху зростатиме.

Відповідальність за атаку взяло на себе угруповання «Ісламська держава». У заяві в Інтернеті сказано, що атаку здійснив нападник-смертник і що для цього використано ще три бомби. Відповідальність за попередні атаки на шиїтські святині і процесії молільників у Кабулі та в інших районах Афганістану також взяли на себе екстремісти «Ісламської держави».

Нападник, за словами очевидців, підірвав себе неподалік великого мітингу у підвалі будинку Соціально-культурного центру Теб’ян незадовго до того, як вибухнули інші бомби.

Неподалік культурного центру розташоване інформаційне Агентство «Голос Афганістану». За повідомленням Reuters, серед убитих є щонайменше один журналіст.

Відповідаючи на критику з приводу відсутності заходів безпеки, афганські офіційні особи сказали, що культурний центр не повідомив поліції про плановані на четвер заходи.

Президент Афганістану Ашраф Гані назвав атаку «злочином проти людяності». У заяві президентського палацу сказано, що афганський уряд відданий справі ліквідації тероризму.

Дивіться також: Як їжа перетворюється на мистецтво

Як їжа перетворюється на мистецтво. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG