Спеціальні потреби

Голбрук: Лісабонський саміт стане «поворотним пунктом» у політиці США щодо Афганістану


Ричард Голбрук
Ричард Голбрук

Спеціальний посланець США в Афганістані та Пакистані Ричард Голбрук сказав, що на саміті НАТО, який відбудеться цього тижня у Лісабоні, Вашингтон представить план, згідно з яким афганські сили перебератимуть контроль за безпекою у своїй країні.

У повідомленні Французького агентства новин зазначається, що Голбрук висловив сподівання, що саміт у столиці Португалії буде «поворотним пунктом» у політиці США стосовно Афганістану.

Голбрук підкреслив, що бойова місія США в Афганістані завершиться у 2014 році, проте процес виведення військ розпочнеться вже у липні наступного року.

Втім, одна провідна у США газета повідомляє про розходження у поглядах між президентом Афганістану і командуючим військовими силами США та НАТО.

У статті в газеті «Вашингтон пост» зазначається, що генерал Дейвид Петреус висловив своє «здивування та розчарування» заявами, які президент Гамід Карзай зробив в інтрев’ю газеті у суботу.

Карзай сказав, що він хоче, щоб США обмежили свої військові операції в його країні, зокрема нічні рейди. Він сказав, що на його погляд такі дії дратують афганців і можуть спонукати деяких людей приєднатися до лав бойовиків «Талібану».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG