Спеціальні потреби

НАТО вибачилось за смерть цивільних афганців під час повітряного удару


Командувач сил США і НАТО в Афганістані вибачився від імені коаліційних військ з приводу повітряного рейду, в результаті якого, за даними афганських офіційних осіб, у східному районі країни загинуло 18 цивільних.

У п’ятницю американський генерал Джон Аллен прибув до провінції Логар, щоб особисто висловити жаль і передати співчуття родинам тих афганців, хто загинув у результаті повітряного рейду в середу. Це було перше з боку НАТО підтвердження, що в операції загинули цивільні, в цьому числі жінки і діти.

Спочатку коаліційні сили заявили, що в результаті операції, скерованої проти лідера Талібану в районі Баракі Барак загинуло «чимало повстанців». Однак на відеозаписі було було видно тіла жінок і дітей.

Президент Афганістану Гамід Карзай осудив інцидент і заявив, що будь-який повітряний рейд, у результаті якого гинуть цивільні або завдається шкоди їх майну – невиправданий і неприйнятний.

Повітряний рейд у середу є найновішим у ряді інцидентів, за які на міжнародні покладено вину, що їх результатом є жертви серед цивільного населення.

Тимчасом минулого тижня президент Карзай доручив провести слідство в справі повітряного удару, від якого, за словами афганських офіційних осіб, у провінції Пактіка загинуло восьмеро членів однієї родини.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG