Спеціальні потреби

Нападник-смертник здійснив атаку на групу іноземців в Афганістані


Неподалік столиці Афганістану Кабула нападник-смертник заатакував мікроавтобус з іноземцями. Загинуло щонайменше 12 людей.

Поліція повідомила, що щонайменше дев’ятеро іноземних робітників, їх афганський водій і двоє афганців загинули у вівторок у районі кабульського аеропорту. Нападник підірвав автомобіль з вибухівкою поруч мікроавтобуса на головній дорозі до аеропорту.

Афганські офіційні особи заявили, що іноземці, включно з громадянами ПАР і Росії, працювали для приватної компанії в аеропорту.

Відповідальність за атаку взяло на себе афганське повстанське угруповання Гезбі-ісламі. Як сказано, атаку здійснила жінка у відповідь на антиісламський фільм. Аматорське відео, яке виготовлено у США, і в якому висміяно пророка Мохамеда, викликало протести у всьому світі, включно з Афганістаном.

Тимчасом у вівторок НАТО підтвердило Голосу Америки повідомлення про скорочення спільних операцій з афганськими силами безпеки у зв’язку з рядом атак проти іноземних військ та оприлюдненням антиісламського відео.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG