Спеціальні потреби

Терористи здійснили атаку на будинок афганської розвідки в Кабулі


Сили безпеки в районі атаки на центр афганської безпеки
Сили безпеки в районі атаки на центр афганської безпеки

У понеділок вранці група екстреміств здійснила атаку на будинок афганської розвідки NDS в Кабулі, що спричинила запеклі сутички із силами безпеки.

Афганські офіційні особи заявили, що нападники в поліцейських формах атакували і зайняли частково закінчений будинок, після чого вистрелили ракети в навчальний центр Національного директорату безпеки NDS.

Негайно прибули спеціальні сили, які оточили будинок і застрелили всіх нападників, закінчуючи облогу, яка тривала кілька годин. Мешканці навколишніх районів повідомили, що вони чули кілька вибухів з обох сторін у районі протистояння.

Представник Міністерства внутрішніх справ заявив «Голосу Америки», що до атаки на навчальний центр причетні три особи. Він підтвердив, що під час перестрілки поранено щонайменше одного поліцейського, хоча сили безпеки заявили, що поранено також кількох агентів NDS.

Відповідальність за планування атаки взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава».

Дивіться також: У Вашингтоні відбулася церемонія випуску чергової групи поліцейських вершників

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG