Спеціальні потреби

Чи готуються новi сценарiї фальсифiкацiї виборiв? - 2004-12-21


Київ - 20 грудня. Українська опозиція заявляє про підготовку нових сценаріїв фальсифікації голосування 26 грудня. Представники Ющенка кажуть, що мають дані про друкування документів, за якими громадяни зможуть голосувати по декілька разів.

Влада готує нові механізми фальсифікації результатів виборів. Про це заявляють представники опозиції. Народний депутат Володимир Стретович каже, що суть плану у використанні інституту тимчасової реєстрації. Міністерство внутрішніх справ, за словами депутата, готує десятки тисяч бланків таких посвідчень, щоб у день виборів прихильники кандидата від влади отримали можливість голосувати декілька разів. Такі посвідчення видаються в разі втрати паспорта та за деяких інших обставин і закон дозволяє голосування за ними.

Стретович заявляє, що отримано інформацію про це від офіцерів Міністертства внутрішніх справ. В його розпорядженні навіть є копія секретного наказу мінiстра Миколи Білоконя. Однак цей документ не зареєстрований, як належить, у Міністерстві юстиції.

Депутат Микола Катеринчук вважає, що за допомогою цієї технології кандидат від влади може отримати додактвого від півдтора до двох мільйноів голосів.

Раніше до закону про вибори президента парламент вніс поправки, які ускладнюють фальсифікації за допомогою відкріпних посвідченнь та голосування вдома.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG