Спеціальні потреби

Бум Бокс. Переможці премії журналу Білборд. - 2003-12-15


Протягом кількох років у рамках Бум-Боксу постійно звучать пісні лідерів гіт парадів які складає музичний журнал БІЛБОРД. Це видання спеціалізується на гіт парадах і щотижня його працівники вираховують кращих з найкращих аналізуючи кількість проданих компактних дисків та популярність в радіо ефірі. Наприкінці кожного року БІЛБОРД проводить нагородження кращих музикантів та продюсерів своєю спеціальною премією. Чергова чотирнадцята церемонія вручення нагород журналу Білборд відбулась Десятого грудня у Лас Вегасі.

Переможці премії журналу Білборд у тій чи іншій номінації визначаються шляхом простого підрахування місць та тижнів протягом яких той чи інший виконавець перебував на верхівці гіт параду того чи іншого жанру. Під час визначення переможців враховувались показники починаючи від грудня дві тисячі другого до листопада дві тисячі третього року. Отже, цю премію можна назвати чи не найоб’єктивнішою, оскільки переможці визначаються за реальною популярністю і результати не залежать від особистих симпатій того чи іншого члена жюрі.

Цього разу найбільше переможних статуеток назбирали АР.КЕЛЛІ (R. Kelly) та Біянсе (Beyoncé). КЕЛЛІ повіз додому нагороди як продюсер та автор гітів, що панували на верхівці гіт параду «Кращих ста пісень», його також визнано кращим продюсером і автором пісень жанру Ритм і Блюз. Чарівна Біянсе стала Кращою вокалісткою гіт параду Hot 100 тоб то «Гаряча сотня». Її визнано кращим новим виконавцем в жанрі Ритм і Блюз, та кращою новою співачкою загалом для всіх жанрів. Спеціальна нагарода була вручена Біянсе за найдовше перебування на першому місці гіт параду НОТ-100, дві її пісні протримались тут загалом сімнадцять тижнів. Під час церемонії нагородження премій журналу БІЛБОРД Біянсе виконала свій останній гіт "Me, Myself & I," назву якого можна перекласти як «Я, Я і Я».

По три статуетки отримали кантрі співачка Шаная Твейн, та репер на прізвисько «П’ятдесят центів» (50 Cent). Останній, хоча і не з’явився на церемонії, отримав найвище визнання ставши «Артистом року», його також було названо кращим Ритм і Блюз та Реп виконавцем року.

Шаная Твейн у свою чергу стала кантрі артисткою, її цьогорічні альбоми загалом визначені кращими у жанрі кантрі і окремого визнання заслужив її компактний диск «Вгору» "Up".

По дві нагороди журналу БІЛБОРД отримали групи 3 Doors Down та Audioslave. Останні стали кращим гуртом сучасного року та перемогли у номінації рок артист року. А група 3 Doors Down стала групою року за показниками гіт параду «Hot 100» та кращим гуртом загалом.

Також дві статуетки отримав ДЖОШ ҐРОБАН (Josh Groban). Як вже згадувалося БІЛБОРД визначає кращих з найкращих у різних жанрах музики. Неоминають співробітники журналу і класичну музику, тим паче такі виконавці як ҐРОБАН зробили класику більш доступною для широких масс і записи класичних творів продаються на рівні з популярними жанрами. Тож ДЖОШ ҐРОБАН став перможцем у номінаціях сучасний класичний виконавець та класичний альбом року.

Якщо зараз БІЛЛБОРД визначає лідерів своїх гіт парадів користуючись статистикою продажу компактних дисків, то не за горами часи коли велика частина музики буде вантажитися з Інтернету у вигляді звукових файлів. Тому цього року була введена нова номінація «Пісня яку було найбільше легально завантажено з Інтернету». В цій категорії переміг гіт реп дуету OutKast "Hey Ya!".

Група христянської музики Еванесенс (Evanescence) по справжньому заявила про себе лише цього року. Однак заявка на успіх була більше ніж просто претензією. Не зважаючи на свою про-християнську орієнтацію члени гурту грають досить важкий рок і на вигляд не чим не відрізняються від завзятих металістів. Evanescence визнано кращою новою групою року, а їх пісня "Bring Me To Life" «Оживи мене» стала кращим синглом року.

Сполучені Штати вважаються країною здійснення мрій. От і життя хлопця з провінції КЛЕЯ АЙКЕНА перегорнулося з ніг на голову всього за кілька тижнів його участі у загальнонаціональному конкурсі «Американський Ідол». Цікаво, що КЛЕЙ не переміг у змаганнях, переможця в яких визначали мільйони глядачів, однак став другим, а після конскурсу його кар’єра пішла в гору так стрімко, що переможець РУБЕН СТАДДАРД залишився далеко позаду АЙКЕНА. Його перша дебютна пісня “This is the night” «Це саме ця ніч» розійшлась поміж любителів музики рекордним накладом за що КЛЕЙ був відзначений спеціальною нагородою журналу БІЛБОРД.

Як і комітет будь якої премії, співробітники журналу БІЛБОРД мають спеціальну нагороду за особливі заслуги. У варіанті БІЛБОРДУ її назва перекладається як «Нагорода століття». Цього року шану віддано багаторічній і плідній творчості легендарного СТІНГА. Це вже дванадцята подібна нагорода в історії премії журналу БІЛБОРД і СТІНГ став першим з музикантів які її отримали, хто виступив під час церемонії нагородження. В його виконанні прозвучала пісня "Send Your Love," «Надішли своє кохання» з останнього альбому легендарного музиканта «Sacred Love» «Свята любов».

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG