Спеціальні потреби

Коментарі Леоніда Козаченко щодо висунутих йому обвинувачень - 2003-07-24


Практично вперше з часу свого арешту ситуацію на продовольчому ринку України коментував екс-віце-прем’єр Леонід Козаченко. Його звинувачують у посадових зловживаннях, які і призвели до виникнення кризи.

Що із цього приводу каже сам Леонід Козаченко розповідає Вікторія Сюмар.

Екс-віце-прем’єра уряду Анатолія Кінаха з агарних питань Леоніда Козаченка заарештували ще до початку серйозних ускладнень на ринку зерна. Йому інкримінували перевищення службового становища та зловживання, що призвели до великих збитків.

Кілька тижнів Козаченку довелося сидіти у в’язниці. Зараз він на волі, але слідство у його справі триває. Після того, як на продовольчому ринку України виник зерновий ажіотаж, становище Козаченка, на думку ряду експертів, погіршилося, оскільки саме він може стати людиною, яку назвуть головним винуватцем цьогорічних продовольчих проблем. Сам Козаченко заявляє – кризи в Україні немає. Мали місце не фахова політика нинішніх урядовців та кампанія силовиків, що нагнітала ситуацію.

Говорить Л. Козаченко: див. аудіо запис.

Серед найбільш негативних наслідків штучної кризи пан Козаченко називає зріст цін та зниження поголів’я худоби, що вже призвело до кризи у тваринництві на кілька років. Нині Леонід Козаченко очолює українську аграрну конфедерацію, і пропонує, аби уряд долав кризу прислухаючись до громадських організацій. Істинний стан справ мають коментувати фахівці а не силовики каже він.

Говорить Л. Козаченко: див. аудіо запис.

На думку екс-віце-прем’єра, Україна цілком здатна себе прогодувати. Для цього реформи на селі мають тривати, а держава не повинна втручатися у стан справ адміністративними та силовими шляхами, як наприклад різноманітні перевірки. Єдиний шлях ринковий, запозичення у галузь інвестицій.

Говорить Л. Козаченко: див. аудіо запис.

За словами Леоніда Козаченка, Україна за оцінкою міжнародних експертів увійшла до п’ятірки країн, які здатні давати найбільшу віддачу від інвестицій у сільське господарство. У разі продуманої державної політики такі інвестиції в Україну можуть прийти вже в найближчі роки. Щоправда, ситуація, яка зараз склалася у агарному комплексі, може негативно вплинути на потенційного інвестора – переконаний Леонід Козаченко.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG