Спеціальні потреби

День Незалежності США - 2003-07-09


Нинішні вихідні в Сполучених Штатах особливо урочисті. Тривають відзначення четвертого липня- Дня Незалежності країни. І не лише на галявинах парків, берегах озер або річок, де вже котрий день поспіль відбуваються святкові пікніки. Патріотичним розмаїттям також бринить і радіо-ефіро країни.

Track: “Battle Hymn of the Republic” - by Boston Pops: див. аудіо запис.

Цю пісню під назвою “Battle Hymn of the Republic”- «Бойовий гімн республіки»- виконує хор Танґелвудського фестивалю у супроводі оркестру під назвою Boston Pops. Колективом керує композитор та диригент ДЖОН ВИЛЬЯМС. Його вважають одним з найпопулярніших у історії Голлівуду авторів музики до кінофільмів. Серед озвучених ВИЛЬЯМСОМ і його оркестром стрічок: “StarWars”, або «Зоряні війни», “Extra-Terrestrial”- або «Пришелець» та “Jurassic Park”- або «Парк Юрської доби». Втім сьогодні ми знайомимо вас з патріотичним репертуаром керованого ДЖОНОМ ВИЛЬЯМСОМ оркестру. Звучить пісня “America-The Dream Goes On”- «Америка - мрія триває». Її, в супроводі музик «Бостон Попс», виконує співак ДЖЕЙМС ІНҐРАМ.

Track: “America. The Dream Goes On”: див. аудіо запис.

Липень відомий не лише тим, що цього місяця святкують День Незалежності Америки. За яких дев’ять днів прихильники шістдесятих відзначатимуть іменини відомої співачки ЛИНДИ РОНСТАДТ. Вона народилася сорок шостого року в місті Тусон, штату Арізона, в родині професійних музикантів. Перший сценічний успіх прийшов ще в дитинстві, коли ЛИНДА, разом з двома сестричками, виступала в складі гурту “Three Ronstads”, відтак підсиленого піснями композитора КЕННІ ЕДВАРДСА та перейменованого на “Stone Poneys”- «Кам’яні поні». Одним з чисельних «коників» ЛИНДИ РОНСТАД було виконання патріотичних пісень, що часто лунають на радіохвилях у ці святкові липневі дні. Ось одна з них - “Back in the USA”- «Повернення до Сполучених Штатів».

Track: “Back in the USA” - by Linda Ronstad: див. аудіо запис.

Для тих, хто щойно вийшов на нашу радіохвилю. В ефірі - недільний радіожурнал Голосу Америки - «Музична веселка». Сьогодні знайомство з традиційними в дні святкувань Дня Незалежності піснями з фонотек американських радіостанцій.

Відомим виконавцем присвячених Дню незалежності США пісень вважається квартет Oak Ridge Boys. Сформований ще тисяча дев’ятсот сорок другого року гурт спочатку називався “Country Cut-Up’s”. Виконувані ним пісні подобалися всім, у тому числі й робітникам атомної станції в місцевості Oak Ridge в штаті Теннесі, перед якими квартет часто виступав. Тому гурт незабаром перейменували на Oak Ridge Boys. В репертуарі квартету багато творів жанру Ґоспел. Співакам навіть вдалося надати неповторного звучання гімнові Сполучених Штатів “Star Spangled Banner”.

Track: “Star Spangled Banner”: див. аудіо запис.

Це був національний гімн Сполучених Штатів “Star Spangled Banner”, аранжований гуртом Oak Ridge Boys. А зараз - пісня “God Bless America”. Неперевершеною виконавицею цього гіту стала ще перед Другою світовою війною співачка КЕЙТ СМИТ.

Track: “God Bless America”: див. аудіо запис.

“God Bless America” тобто «Боже, благослови Америку». Цей святковий гіт проспівала КЕЙТ СМИТ. А зараз “America the Beautiful”- «Америка прекрасна»- у виконанні Американського хору хлопчиків.

Track: “America The Beautiful: див. аудіо запис: див. аудіо запис.

Марафон патріотичних пісень, які прозвучали в цій передачі з нагоди відзначення в Сполучених Штатах Дня Незалежності, завершуємо піснею “God Bless the USA“ у виконанні співака ЛІ ҐРІНВУДА. Всім, хто нас слухав, бажаємо доброго тижня. Ваш ведучий Олександр Кагановський.

Track: “God Bless the USA”: див. аудіо запис.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG