Спеціальні потреби

Ринок нерухомості в Україні - 2003-06-09


Ринок нерухомості в Україні пов’язаний з процесами приватизації. Спершу він розвивався стихійно як ринок житла, а тепер, після прийняття земельного кодексу, також і землі. Він поки що законодавчо не врегульований. Створення «цивілізованого - тобто прозорого і структуризованого ринку нерухомості» та підготовка відповідних фахівців--це основне завдання Асоціації фахівців з нерухомості України, каже керівник цієї організації Олександр Бондаренко.

Питання: Нерухомість ціниться не лише як товар, але й як найнадійніший об’єкт вкладення капіталу і тому ціни на неї у світі зростають. Яка ж ситуація в Україні?

Відповідь: «В Києві останніх три роки ціни дуже зростають.....Це дуже високі ціни».

Питання: Ціни на маєтність зростають також і на заході України, Які особливості розвитку ринку нерухомості цього реґіону? Відповідь: «там дуже багато чинників неекономічних....люди що працюють закордоном....реакреаційні зони.....найдорожчі......південний берег Криму»

Олександр Бондаренко каже, що в нерухоме майно на Західній Україні інвестує також четверта хвиля іміграції--заробітчан: «Дуже багато грошей приходить тепер з Ізраїлю де напружена ситуація в Україну, яка далека від гарячих точок планети яка або повертається назад на Україну і купує....це набагато вигідніше, ніж коли гроші лежали в банку просто». - сказав Олександ Бондаренко.

Асоціація фахівців з нерухомості в Україні, яку він очолює тісно співпрацює із Національною Асоціацією ріелторів Сполучених Штатів, яка була створена майже століття тому - у тисяча дев’ятсот восьмому році. Мета цієї співпраці, що триває вже майже десять років, - зміцнити законодавчу базу ринку нерухомості, приділити належну увагу професійному іміджові цієї нової для України індустрії та її фахівців. Для успішної діяльності ринку нерухомості, як вказав представник американських ріелторів Норман Флин, потрібно забезпечити, перш за все, підтримку влади закону і пошанування законності, а це справа дуже важлива і нелегка тому що вимагає активного втручання.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG