Спеціальні потреби

Безробіття у США не зросло і втримується на рівні 9.7 %


Безробіття у США у місяці лютому непохитно втримувалось на рівні 9.7 %. Це означає, що 14.9 % американських громадян не мають роботи.

У звіті Міністерства праці зазначено, що впродовж місяця американська економіка втратила 36 000 робіт. Більше безробітних є тепер поміж чоловіків, ніж жінок; а рівень безробіття вищий серед афро-американців, ніж верстви білого населення.

Погані погодні умови спричинились до згорнення комерційної діяльності у деяких частинах Сполучених Штатів, внаслідок чого були втрачені робочі місця, хоч поки що не відомо скільки.

Президент Обама каже, що зусилля його адміністрації, спрямовані на створення нових робіт, дають певні результати, але що рівень безробіття все ще досить високий.

Барак Обама виступив у п’ятницю перед робітниками, відвідуючи малі підприємства у штаті Вірджинія, де говорив про ефективність використання енергії. Розвиток галузі виробництва чистих видів енергоносіїв, каже президент, буде потребувати в майбутньому багатьох робітників для виготовлення потрібного обладнання і він хотів би, щоб ці роботи знаходились у Сполучених Штатах.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG