Спеціальні потреби

Малюки і молодь цікавляться комп’ютерними іграми





Нещодавно оприлюднене дослідження Фундації родини Кайзер показало, що діти у віці від восьми до вісімнадцяти років у середньому проводять щодня сім з половиною годин в Інтернеті, що є на годину більше, ніж п’ять років тому. Також у 2009 році американська дитина в середньому годину дев’ятнадцять хвилин щодня гралася у комп’ютерні ігри. Ці цифри підтверджують, що американська молодь майже не розлучається з мобільними телефонами, айПодами та іншими електронними пристроями, споживаючи у середньому щодня десять з половиною годин медіа контенту.

А незабаром їхнім шляхом можуть піти і американські малюки, як і діти по всьому світі. У США була запущена Інтернет-сторінка з комп’ютерними іграми для наймолодших, яка називається Kneebouncers, що можна перекласти як «ті, що стрибають у мами на колінах».Дворічна Ліліана Робінсон займається своєю улюбленою справою - грається у комп’ютерну гру, сидячи у мами на руках. Ця гра розташована на kneebouncers.com, безкоштовному сайті для малюків, який розробили батько Ліліани Джим Робінсон та його діловий партнер Курт Дамермус. Робінсон говорить:

«Я роблю всі малюнки та вигадую персонажі для веселих коротких ігор, а Курт їх втілює у життя».

Ідея комп’ютерних ігор для малюків прийшла Робінсону та Дамермусу сім років тому, коли в їхніх родинах народилися доньки. Джим каже:

«Моїй було шість місяців, а доньці Курта було дев’ять місяців. У мене також були старші діти, які грали у комп’ютерні ігри на вебсайтах Дісней, Пі-бі-Ес, та інших, але їх маленька сестра не могли впоратися з мишкою і дуже розстроювалася».
Для того, щоб керувати персонажем на екрані, малюкам достатньо натиснути на будь-яку клавішу. Робінсон каже, що чимало з вісімнадцяти ігор, розміщених на Інтернет-сторінці, нагадують комп’ютерне брязкальце:

«Чимало ідей походить із простих ігор, які ми грали з нашими старими дітьми, коли вони були малюками: схованки, бульбашки. Маленькі діти люблять бульбашки. Повітряні кульки, які можна луснути, стрибання на ліжку, плескання в калюжах, навіть гра на музичних інструментах.

З часу заснування kneebouncers.com його відвідало понад мільйон людей зі 180 країн світу. Курт каже:

«Ще пару років тому ми не усвідомлювали, який вплив він може мати. Лише торік ми почали реалізовувати його повний потенціал».

Автори, додали ігри для розвитку, аби малюки мали уявлення про форми, літери, кольори та цифри. Розробники планують додати ігри, у які дітлахи зможуть грати на мобільних телефонах, а також розробляють програми для Інтернету та телебачення, базовані на персонажах їх відеоігор. Наразі доступ до комп’ютерної сторінки kneebouncers.com безкоштовний. Джим каже:

«Ми створили безпечне середовище. На цьому сайті немає реклами. Вони не можуть натиснути на банер і опинитися на іншому сайті. Тут непотрібно нічого завантажувати, не треба реєструватися – просто йдеш на веб-сайт,обираєш гру і бавишся.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG