Спеціальні потреби

Після землетрусу на Гаїті оновлюється релігійне життя





Чимало жителів Гаїті, відбудовуючи свої помешкання, знищені потужним землетрусом, також відновлюють участь у релігійному житті. Втім, з огляду на зруйновані церкви, їм більше немає де збиратися на молитву, як просто неба.

В одній з околиць Порт-о-Пренса прихожани католики збираються у дворі церкви, яка була сильно пошкоджена під час землетрусу.

Отець Демпсі Лоарка – місіонер з Гватемали, який живе на Гаїті вже 12 років. Він каже, що його прихожани знаходять друзів і підтримку під час недільних Богослужінь:

«Дехто прийшов сюди, щоб розділити свою скорботу. Але найбільше їх пригнічує навіть не нинішній стан, а те, що вони не впевнені у майбутньому».

В сусідній околиці євангелістська протестантська церква вистояла поштовхи землі, але структура будівлі пошкоджена. Її прихожани збираються під великим брезентовим наметом. Ті, кому не вистачило місця, стоять просто неба.

Місцеві священики сподіваються отримати міжнародну допомогу, може навіть від інших церков, щоби відбудувати свої пошкоджені церкви. Керівник одного з церковних хорів переконаний, що це станеться. Він каже:

«З огляду на слабку економіку ми знаємо, що Гаїті слабка країна. Але ми маємо віру і надію, і переконані, що Бог завжди благословить нас на відбудову церкви».

А віруючі, тим часом, кажуть, що поки й далі збиратимуться на Богослужіння у тимчасових наметах чи просто неба.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG