Спеціальні потреби

Детройт відновлює економіку завдяки технологіям





Однією з найбільших подій в автомобільній індустрії США була Північноамериканська міжнародна автовиставка. Саме цей захід дає нагоду автовиробникам представити свої нові моделі і останні технології, які у найближчі роки стануть доступними для покупців. Втім, цьогорічне автошоу у Детройті зробило також наголос і на економічних негараздах у США, адже країна в цілому і автоіндустрія зокрема пережила один з найважчих років.

Цьогорічне шоу було першим після найгіршого року для автоіндустрії за досить довгий час. Через катастрофічно низькі продажі, американським автовиробникам Дженерал Моторз та Крайслер довелося брати позички у держави, щоби втриматися у бізнесі. Скрутний економічний клімат можна було побачити прямо за стінами Кобо-центру у Детройті, де проходила виставка. У колись багатому, насамперед завдяки авто виробництву, місті сьогодні можна побачити порожні і покинуті будинки. Рівень безробіття тут складає 15% – найбільше в країні серед великих міст. Група людей які зібрались під стінами Кобо-центру не вірять, що мільярди доларів державної допомоги, зможуть повернути у Детройт робочі місця. Дженіфер Гренголм – губернатор штату Мічиган, де розташований Детройт, не погоджується:

«Повірте, рівень безробіття був би набагато вищим, якби не дії адміністрації Обами, яка фактично врятувала нас».

Працівник корпорації «Дженерал Моторз» Метт Слейд погоджується з губернатором. Він каже, що його робоче місце, як і десятки тисяч інших, були збережені завдяки допомозі уряду:

«Вони допомогли тисячам людей зберегти їх робочі місця у штаті Мічиган загалом, і у Детройті зокрема. Це не найкращий варіант, але індустрія все ж врятована».

Уряд штату тепер намагається диверсифікувати економіку штату, яка трималася на автоіндустрії. Губернатор вважає, що нові технології, продемонстровані на цьогорічному автошоу, можуть допомогти штату у створенні нових робочих місць. Так, на початку січня Дженерал Моторз почала виробництво літієвих акумуляторів на заводі, неподалік Детройта. І хоча на виробництві працює всього 25 людей, подібних підприємств ставатиме більше з поширенням новітніх технологій на що орієнтується Детройт.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG