Спеціальні потреби

Успіхи американської торгівлі у святковий період





Найновіші дані, оприлюднені роздрібними торговцями, свідчать, що у цьогорічний святковий період покупці витратили більше коштів, аніж торік. За інформацією платіжної системи Мастеркард, від листопада до католицького Різдва роздрібний продаж зріс на 3,6%, тоді як у цей період минулого роздрібна торгівля зменшилась на 2,3%.

Сніговий буревій, що пройшовся північно-східними штатами у вихідні перед католицьким Різдвом, став великою перешкодою для американців, які відкладали святкові покупки до останньої хвилини. Однак, як свідчать останні дані, покупці надолужили втрачене після негоди. Аналітики кажуть, що найвигіднішими були знижки на дорогі товари, зокрема електроніку. Аналітик роздрібної торгівлі Лорі Вочс говорить:

«Ціни знизилися до дуже низького рівня, як от 750 доларів за 50-дюймовий телевізор, що майже на 20% дешевше, ніж торік».

Роздрібна торгівля є одним із найбільших рушіїв економічного росту країни. В Нью-Йорку продаж йшов на повну потужність навіть у четвер на Свят-вечір. Покупець Тіффані Сміт розповідає:

«Я відкладала покупки до останньої хвилини. Мені соромно признатися, але я це зробила. Мені не хотілось ходити по магазинах через натовпи людей і черги».

Зазнавши збитків від низьких продажів минулого року, багато торговців цього року мали меншу кількість товарів, а тому їм не довелося пропонувати занадто великі знижки, аби все розпродати. Експерти кажуть, що цього сезону не варто сподіватися на неймовірні знижки. Аналітик Ріджіна Луїс пояснює:

«Продавці хочуть заманити вас у свої крамниці. Ви отримаєте вигідні знижки, але ви також не зможете відмовитися і від речей за повні ціну».

Високі прибутки демонструє он-лайн торгівля, яка цього святкового сезону зросла на 15%. Втім аналітики кажуть, що підвести підсумки можна буде лише в кінці січня, коли дані про свої святкові продажі нададуть найбільші мережі роздрібної торгівлі.

Новина про успішну торгівлю позитивно вплинула на фондові ринки. Попри високий рівень безробіття у США, ціни на акції підскочили до найвищого в цьому році рівня.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG