Спеціальні потреби

Американці намагаються добратися до рідних на Різдво





Снігова буря, яка минулої суботи накрила північний схід США, пройшла. Але принесені снігом проблеми, американці розгрібають досі. Справжній головний біль рання зима принесла тим, хто збирається зустріти Різдво у родинному колі. Мільйони подорожуючих опинилися у пастці в аеропортах, які кілька днів були паралізовані через сніг.

Починаючи з суботи, аеропорти Вашингтона, Нью-Йорка і інших великих міст сходу США, відкопуються з-під снігу. Але справжні кучугури нагромадились не ззовні, а в середині аеропортів. Натовпи людей і гори багажу вже четвертий день поспіль не вдається відправити за місцем призначення. У багатьох не витримуються нерви. Пасажири скаржаться, що авіакомпанії про них не подбали. Люди не можуть вилетіти по кілька днів. Говорить турист зі штату Індіана:

«Я мав летіти у Вашингтон. Мій рейс скасували. Я прийшов в аеропорт вчора – рейс знову відмінили. Мені сказали прийти сьогодні о 5-ій ранку, але рейс черговий раз скасували».

Проблема лише стає гіршою. Адже до близько пів мільйона пасажирів, які застрягли за ці дні в аеропортах, щодня додаються десятки тисяч тих, у кого рейси заплановані на тепер. А з наближенням Різдва нових пасажирів стає більше. Авіакомпанії заповнюють всі місця в літаках і додають нові рейси, зазначає представник Асоціації Авіатранспорту Джим Мей:

«У результаті цієї бурі, рейси майже за півтора дні були скасовані перенесені на пізніше. Всіх цих людей треба відправити тепер».

Деякі пасажири вже взагалі втратили шанс потрапити до рідних до Різдва. Частина з них вирішує долати тисячі кілометрів іншим траспортом, наприклад арендувати авто. Інша проблема – вільних автомобілів майже не залишилося.

Тим часом в аеропортах ростуть гори багажу. Чимало валіз долетіли до пунктів призначення, тоді як їх власники залишились чекати в аеропортах.

XS
SM
MD
LG