Спеціальні потреби

В аеропорту в Кабулі стався вибух: троє людей загинуло


Згідно з повідомленням офіційних осіб в Афганістані, у вівторок вранці бомбіст-смертник підірвав замінований автомобіль біля військової бази на території міжнародного аеропорту Кабула. Внаслідок вибуху загинуло троє цивільних осіб і шестеро отримало поранення.

Відповідальність за вибух взяло на себе угруповання Талібан. Від вибуху також отримав поранення солдат Міжнароних сил зі сприяння безпеці в Афганістані.

Аеропорт використовується як цивільним населенням, так і розгорнутими в країні іноземними військовослужбовцями. Вибух стався біля входу на військову базу.

Минулого місяця, талібські бойовики обстріляли аеропорт ракетами у рамках посилення своєї кампанії насильства напередодні президентських виборів.

Тим часом, очолювані НАТО міжнародні сили в Афганістані прийшли до висновку, що серед загиблих і поранених внаслідок авіаудару в п’ятницю в північній провінції Кундуз, були також цивільні особи.

Висновок зроблено на підставі попереднього розслідування обставин інциденту.

Мішенню авіаудару, розпорядження про здійснення якого видав німецький командир, були талібські бойовики. Попри твердження місцевих властей, військові на початку наполягали, що жертв серед цивільних не було.

Удар був здійснений американським літаком.

XS
SM
MD
LG