Спеціальні потреби

Пукача офіційно звинувачено у вбивстві Ґонґадзе


Прокуратура України офіційно звинуватила колишнього генерала міліції Олексія Пукача у жахливому злочині - вбивстві у 2000 році журналіста інтернет-газети «Українська правда» Георгія Ґонґадзе.

Канцелярія Генерального прокурора звинуватила Пукача у викраденні, вбивстві та знищенні документів. Правоохоронці заарештували його у вівторок і повідомили згодом, що він зізнався у злочині.

В своїх інтернетних статтях Ґонґадзе викривав корупцію в уряді колишнього президента Леоніда Кучми. Георгій зник у вересні 2000 року. Його обезголовлене тіло знайдено два місяці пізніше на околицях Києва.

Олексій Пукач був у той час начальником Главку карного розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС.

Дещо раніше, представники правоохоронних органів заявили, що Пукач , вірогідно, особисто задушив 31-літнього Георгія Ґонґадзе.

Екс-генерал Пукач, запідозрений у знищенні документів пов’язаних із справою Ґонґадзе, був заарештований у 2003 році, а опісля звільнений. Згодом він зник.

Відтак у 2005 році йому заочно пред’явлено звинувачення у вбивстві.

Торік, у зв’язку з вбивством журналіста Ґонґадзе, в Україні засуджено трьох колишніх міліціонерів на 13 років позбавлення волі.

В 2005 році Європейський суд з прав людини визнав, що українська влада погано вела розслідування справи Ґонґадзе. Суд постановив, щоб уряд України заплатив вдові вбитого, Мирославі Ґонґадзе, 120 тисяч доларів.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG